Menu Close

Големи размери на матраци

Всички сме запознати със стандартните размери на матраците, но много от нас не знаят, че има много по-големи матраци там. Това е разбираемо, тъй като матраците с големи размери, наречени заради по-големия си от стандартния размер, се продават от много малко производители. Матраците с големи размери могат да бъдат от 4 до 68 инча по-големи от матраци с голям размер и често изискват по-голяма спалня. Следователно те не са много търсени.

Въпреки че матраците с големи размери не са толкова лесни за закупуване, колкото техните стандартни аналози, те могат да предложат много за хора, които спят заедно с други възрастни или деца. Това може да се отнася и за хора, които се нуждаят от голямо количество пространство, поради размер или движение по време на сън.

Всъщност, с почти 60% от собствениците на кучета, които сега споделят леглото си със семейното куче, собствениците на домашни любимци може да се интересуват от голям матрак, който им позволява да спят удобно с косматите си другари.

Обяснени големи размери на матраци

Голям размер на матрака Размери (ширина x дължина) Описание Препоръчителни размери на стаята Средна цена
Аляски крал 108 “x 108” Най-известният от големите матраци, този матрак с квадратна форма е достатъчно широк, за да побере семейства, които спят заедно с повече от едно дете, и достатъчно дълъг за високи траверси, които предпочитат да се разтягат, когато спят. Всъщност това е най-дългият матрак с големи размери. 14 ‘x 14’ 2500 $ – 6000 $
Алберта Кинг 96 “x 96” Само с един крак по-малък от аляския крал, този матрак с квадратна форма е добър избор за хора, които искат същата форма и предимства на аляски крал, но се нуждаят от матрак, който ще се побере в малко по-малка стая. Това е и най-рядко срещаният размер на матрака. 13 “x 13” 5000 долара
Крал Уайоминг 84 “x 84” Най-малкият от квадратните матраци с големи размери, кралят в Уайоминг вероятно ще се побере удобно на двойка, която предпочита да спи заедно с едно малко дете. Като алтернатива, това може да даде увеличено място за двама възрастни траверси. Това е единственият размер на матрака с голям размер, който може да се побере удобно в средната спалня. 12 “х 12” 1500 – 4000 долара
Тексаски крал 80 “x 98” Този правоъгълен матрак е подходящ за тези, които може да търсят матрак, който е малко по-широк от стандартния крал, но значително по-дълъг. Той е подходящ за високи хора, тези, които обичат да се разтягат или хора, които предпочитат да спят с домашен любимец в подножието на леглото. 12 “х 14” $ 2000 – $ 4000
Семейство 144 “x 80” или 120 “x 80” По-широк, отколкото е дълъг, този правоъгълен матрак може да побере множество траверси, плюс домашни любимци. Въпреки това, докато матракът с размер на семейството обикновено е два пъти по-широк от матрака с кралски размер, той е и с 4 инча по-къс. Този размер на матрака може също да варира по ширина, в зависимост от кой търговец е закупен. Този размер на матрака ще се побере само в много голяма стая. 17 “х 12” 2 800 – 6 000 долара
Family XL 144 “x 84” Това е най-големият размер на матраците досега и е с размерите на два матрака King California, един до друг. Предназначен е за настаняване на множество възрастни, както и домашни любимци. Семейството XL е правоъгълно и изисква много голяма стая. Този матрак може да бъде поддържан с две калифорнийски пружини тип king size или може да се използва единична, изключително широка пружина за кутия. 17 “х 12” $ 3000 – $ 6000
Персонализиран променлива Матраци по поръчка се изработват по поръчка, според индивидуалните спецификации на купувача. Тези матраци са склонни да имат неправилни форми и размери. Те могат да работят за хора, които трябва да поставят леглата си в пространства с неправилна форма, като RV или лодка. Той също така подхожда на хора, които предпочитат нестандартни форми, като кръгове, сърца или полумесеци. Цената обикновено варира в зависимост от размера, като по-големите матраци са по-скъпи. променлива променлива

 

Как да изберем голям размер матрак

С толкова много различни размери матраци, от които можете да избирате, изборът на подходящия за вашите нужди може да бъде плашещ. За щастие, решението кой размер е най-подходящ за вашата индивидуална ситуация и стил на сън може да бъде опростено, като се обърне внимание на няколко фактора.

Размери на спалнята
Важно е да определите дали можете да се движите удобно в спалнята, след като матракът ви е вътре. Не забравяйте да включите и мебелите на спалнята си, като скрин или суета, в тези фигури. Добро правило е да гарантирате, че имате поне 2 фута пространство от двете страни.

Лесно транспортиране
По-големите матраци могат да бъдат трудни за поставяне през вратите. Може да е трудно да ги маневрирате около стълбите. Направете измервания, ако е необходимо, за да сте сигурни, че вашият матрак ще успее да влезе докрай във вашия дом. Трябва също да помислите колко хора ще са необходими за носене на матрака.

Аксесоари и основи

Трудно е да се намерят големи аксесоари за матраци, като чаршафи и подматрачни накладки. Много пъти те трябва да бъдат направени по поръчка, защото повечето компании не поддържат тези размери на склад. Основата, върху която седи матракът с големи размери, също трябва да бъде внимателно подбрана, тъй като тези матраци са твърде големи, за да седят на една рамка на кутия с голям размер.

Разходи
Матраците с големи размери струват значително повече от стандартните размери, вариращи от 1500 $ до 6000 $, така че трябва внимателно да се обмисли решението за закупуване на такъв. Също така не трябва да забравяте, че ще са необходими повече пари за аксесоари и основа. Търговците често предлагат планове за финансиране.

Спящи партньори
Броят на траверсите, които споделят легло, е необходим фактор при вземането на решение за голям матрак. Важно е да вземете предвид положението на сън на всеки човек, как се ориентира върху матрак и общия му размер. Също така е добре да помислите за всички домашни любимци, които могат да спят на матрака и къде лежат на леглото.

Височина на спалня Височината
на човека има пряко влияние върху избора на матрак. Докато по-дребният човек може да избере матрак с по-малка дължина, по-високият човек може да избере нещо значително по-дълго. Когато обмисляте височина, не забравяйте да помислите колко инча може да се наложи да се добавят за хора, които предпочитат да се простират.

Универсалност
Универсалността трябва да се има предвид при закупуване на матрак с голям размер. Трябва да определите колко траверси може да побере и колко позиции за сън са жизнеспособни. Можете също така да помислите колко дълго ще се използва леглото и дали има растящи деца, чийто бъдещ размер ще трябва да се вземе предвид.

Поза за сън
Ако предпочитате да се изпънете, би било разумно да отбележите колко повече място от височината си в изправено положение може да заемете. Освен това е разумно да помислите кой е вашият предпочитан ъгъл на сън. Например, ако спите диагонално, ширината на матрака може да е по-важна за вас от височината.

Често задавани въпроси за големи матраци

Къде мога да купя матрак с голям размер?

Матраците с големи размери рядко се срещат в магазините за тухли, но е възможно да ги намерите на местно ниво при търговците, които продават легла по поръчка. Освен това, като търсите във вашия уеб браузър конкретния размер на матрака, който ви интересува, можете да намерите онлайн доставчици, които продават конкретния тип матрак, който търсите. Онлайн търговците на дребно по поръчка на легла може да разполагат и с големи матраци.

Къде мога да намеря чаршафи и други аксесоари за големи легла?

Търсенето онлайн за големи аксесоари за легло може да ви даде избор от онлайн магазини. Едно нещо, което трябва да имате предвид, обаче е, че аксесоарите за големи легла често са поръчка по поръчка и може да се наложи да изчакате по-дълго от обикновено при доставката, тъй като компаниите обикновено не държат на склад големи аксесоари за матраци. Често обаче магазинът, от който купувате матрак с голям размер, ще разполага с аксесоари, които са направени специално за избрания от вас матрак.

Кой е най-големият размер на леглото?

Често се казва, че Аляскинският крал, с размери 108 ”x 108”, е най-голямото легло и със сигурност е най-дългото, с широка ширина, която да върви с него. Най-широкото легло там обаче е Family XL, което е с ширина цели 144 ”, но само 84”. Ето защо, когато търсите най-голямото легло там, е важно да прецените дали дължината или ширината са определящият фактор за вас.

Какви размери на кутиите трябва да се използват с големи матраци?

Най-често бокс пружината може да бъде закупена едновременно с матрака, което гарантира подходящ размер. В редки случаи, обаче, две пружини с кутия със стандартен размер могат да бъдат поставени една до друга под голям матрак и да работят еднакво добре. Един пример за това е семейството, което спортува със същия размер на матрака като два матрака, поставени един до друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector