Menu Close

Кралица срещу Кинг

Изборът на правилния размер на матрака е важен аспект при избора на следващото ви легло. Ако се опитвате да решите между дама и крал, тази статия е за вас. Ще сравним разликата между леглата тип king и queen, като започнем с основните размери, преди да преминем към съображенията, които трябва да вземете при избора между тези два популярни размера.

Кралица Крал
Размери 60 ”широк, 80” дълъг 76 ”широк, 80” дълъг
Площ 4800 квадратни инча 6080 квадратни инча
Ползи
 • Достъпни
 • Най-популярният размер – повечето хора вече притежават аксесоари и спално бельо
 • Удобно за повечето двойки
 • По-лесно за придвижване от краля
 • Много просторен
 • Може да побере двойка и малко дете или домашен любимец
 • Изглежда страхотно в големи спални
Недостатъци
 • Може да се чувства тесно за някои двойки
 • Не се препоръчва за двойки, които споделят леглото с малко дете или домашен любимец
 • По-скъпо от дамата
 • Аксесоарите също ще струват повече
 • По-трудно за придвижване
 • Не се вписва добре във всички пространства

 

Размерите на матрака Queen са 60 инча (5 фута) в ширина и 80 инча (6 фута, 8 инча) в дължина.

Размерите на матрака King са 76 инча (6 фута, 4 инча) в ширина и 80 инча (6 фута, 8 инча) в дължина.

Дължината на двата размера е идентична на 80 инча. Това осигурява достатъчно място за краката за повечето хора, въпреки че високи индивиди (над 6 фута, 4 инча) може да пожелаят да отидат с по-дългата опция за крал в Калифорния.

И двата размера могат лесно да настанят двама души. Повечето двойки в крайна сметка ще изберат кралица или крал, тъй като по-малките размери обикновено са твърде тесни за двама души. Но как да разберете кой е по-добрият избор за вас?

Кой размер е най-подходящ за вас?

Двете легла с кралски и краличен размер са чудесни възможности за двойки и семейства. При избора между двете, има няколко неща, които трябва да имате предвид:

Спящ (и) партньор (и) – С кого споделяте леглото си? Повечето двойки ще се чувстват удобно да споделят дама, но тези, които искат повече място, може да пожелаят да надградят до крал. Двойките, които споделят легло с деца и / или домашни любимци, ще искат да изберат цар, за да осигурят достатъчно място.

Вашият размер, тегло и позиция за сън – Физическият размер на вас и вашия партньор, както и предпочитанията ви в позиция за сън, също ще повлияят на избора на кралица срещу крал. Физически по-големите двойки може да искат да пролетта за голямо легло. Много високи индивиди може да пожелаят да изберат калифорнийски крал, който има повече място за крака от стандартната кралица или крал. И като цяло, спящите на гърба и стомаха предпочитат малко повече пространство около себе си, в сравнение с траверси.

Бюджет – Какъв е вашият бюджет за нов матрак? Леглата King винаги ще струват поне $ 100- $ 300 + повече от дама от същата марка и модел. Освен това, рамките за легло, основите, постелките и т.н. ще бъдат по-скъпи за по-големия размер. Ако имате ограничен бюджет, кралицата вероятно ще бъде най-добрият вариант.

Размер на спалнята – колко голяма е стаята, в която планирате да поставите леглото? Полезно е да измерите, преди да закупите ново легло, за да усетите колко добре всеки размер може да се побере в пространството. Обикновено препоръчваме да оставите около 24 инча пространство между леглото и всяка заобикаляща стена или мебел. С цели 16 инча по-широк от дама, легло тип king size може да накара малките стаи да се чувстват малко тесни.

Лесно транспортиране – матраците King ще бъдат значително по-предизвикателни за придвижване, в сравнение с дамите. Двойно легло ще се побере в легла за камиони, товарни микробуси и др. Без особени проблеми, а също така ще бъде сравнително лесно да се качите по стълбите и около тесни ъгли. Кинг матраците, от друга страна, могат да създадат повече предизвикателства за хамалите. Ако сте човек, който се движи често, дамата може да е по-добър избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector