Menu Close

Единична срещу близнак

Разбирането на света на размерите на матраците може да обърка. Някои термини означават едно нещо в Съединените щати, а нещо съвсем друго в останалия свят. Други термини, като „единичен“ и „близнак“, означават едно и също нещо, но и двете са често използвани.

Има ли разлика?

Единичен и двойни са два термина за еднакъв размер на леглото. Няма разлика между двете и двата термина често се използват взаимозаменяемо.

Някога „единичен“ беше по-популярната терминология, но днес по-често се използва „близнак“. Това е вярно в повечето страни, въпреки че някои държави все още предпочитат термина „неженен“. Първоначално терминът възниква, тъй като хотелите често поставят две единични легла – двойни единични легла – в една и съща стая.

Някои двойни легла са проектирани да се купуват и използват по двойки. Това обаче не е необходимо, а размерите на двете единични и единични легла са еднакви.

Размерът на двойното легло обикновено е 38 инча на 75 инча (понякога 39 инча на 75 инча). Това го прави най-малкият матрак, извън леглата, проектирани специално за детски креватчета и малки деца. Със сигурност е предназначен само за един спален.

Леглата Twin XL са с различен размер, което може да създаде объркване. Twin XL е с ширина 38/39 инча и дължина 80 инча, което му дава допълнителни 5 инча място за крака над стандартния близнак. Twin XL е по-добър избор за студенти и възрастни над 6 фута височина. Вижте нашето сравнение близнаци и двойки XL за подробности.

Обикновено препоръчваме двойни легла за деца и тийнейджъри, а понякога и за самотни възрастни, които не се нуждаят от много място. Всички останали ще бъдат по-добре с по- голям матрак.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector