Menu Close

Twin XL срещу Full

Изборът на размер на матрака е важен аспект при следващата ви покупка на легло. Има шест стандартни размера матраци, както и шепа по-рядко срещани размери. Ако сте самотен възрастен или ако купувате легло за дете, най-добрите опции най-вероятно ще бъдат с двойно, двойно XL или пълно.

Двете по-просторни опции включват twin XL и full, като и двете предлагат уникални предимства и недостатъци. Ако се опитвате да решите между двойни XL срещу пълни, това ръководство ще обхване всичко, което трябва да знаете.

Twin XL Пълен (AKA Double)
Размери 38 ”широк, 80” дълъг 54 ”широк, 75” дълъг
Площ 3040 квадратни инча 4050 квадратни инча
Най-доброто за Единични траверси с височина над 6 ‘; растящи деца и тийнейджъри Единични траверси под 6 ‘височина; двойки с ограничен бюджет
Ползи
  • Достатъчно място за краката (същата дължина като кралицата)
  • Универсален и „устойчив на бъдещето“ за бързо растящи деца
  • Чувства се много просторно за един спящ
  • Може да се използва от двойки
Недостатъци
  • Недостатъчно място за двойки, родители с малки деца
  • По-рядък размер, така че аксесоарите са по-трудни за намиране и по-скъпи
  • Тесен за траверси с височина над 6 ‘
  • Може да се чувства тесно за двойки

 

Размерите на двойния XL матрак (38 инча ширина, 80 инча дължина) са най-подходящи за единични траверси, които са високи над 6 фута, или растящи деца и тийнейджъри, които в крайна сметка могат да надвишат 6 фута. Двойка XL е недостатъчна за двойки и родители с малки деца, които споделят леглото.

На пълни размери матрак (54 инча, 75 инча дължина) са по-гъвкав. Пълният или двоен матрак е добър избор за един възрастен под 6 фута височина, който иска по-просторно усещане. Цялото може да се използва и за двойки, въпреки че някои може да ги намерят за малко тесни. За перспектива пълният матрак е с 6 инча по-малък и 5 инча по-къс от дамата, най-популярният избор за размер за двойки.

Таблицата по-горе предоставя кратко обобщение, но има много фактори, които трябва да имате предвид, преди да направите своя избор.

Кой размер е най-подходящ за вас?

Преди да изберете между двойни XL срещу пълни, ето някои важни фактори, които трябва да имате предвид:

Разходи и наличност – Имате ли предвид бюджета за покупката на матрак? Като цяло можете да очаквате да похарчите значително повече за пълна, отколкото двойна XL. За бюджетни модели очаквайте да платите 200-300 щатски долара + повече за пълна, докато луксозните целувки могат да носят ценова премия от 500 или повече долара над цената на сравним близнак XL. От друга страна, двойните XL легла и аксесоари са по-малко популярни и следователно имат по-малко наличност и избор като цяло.

Спящи партньори – Споделяте ли леглото си с партньор, дете или домашен любимец? Ако е така, двойният XL вероятно ще бъде твърд
е малък. Дори пълният ще се чувства тесен за някои двойки, но предоставя добро решение за самотни родители с малки деца или домашни любимци. Ако сте единичен спящ с малък домашен любимец, който споделя крака на леглото, двойна XL всъщност може да е по-добър вариант, поради допълнителната си стая за крака.

Височина и позиция на съня – колко си висок? Ако вие или вашият партньор сте по-високи от 6 фута, най-вероятно ще откриете, че пълният се чувства тесен по отношение на мястото за краката. За единични траверси, двойна XL може да е по-добър вариант. За по-високите двойки може да се наложи надграждане до дама.

Размери на спалнята – Какви са размерите на стаята, в която планирате да използвате новото легло? И двата размера трябва да се поберат добре в повечето пространства, но двойният размер XL е по-подходящ за тесни стаи. Препоръчваме да измерите пространството, в което планирате да поставите леглото, и в идеалния случай да осигурите около 24 инча допълнително пространство между леглото и всяка заобикаляща стена или мебел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector