Menu Close

Размери на възглавници

Вероятно сте мислили за размера, когато пазарувате матрака си, но може би не сте обмисляли важността на размера на възглавницата доскоро. Намирането на най-добрата възглавница може значително да подобри качеството на съня и всеки размер предлага уникални предимства. Ще разделим различните опции, така че да можете да изберете най-подходящото въз основа на стила на сън и други фактори.

Стандартен Кралица Крал Евро
Размери (ширина x дължина) 20 “x 26” 20 “x 30” 20 “x 36” 26 “x 26”
Най-доброто за – Странични и стомашни траверси, тъй като те са склонни да мачкам или китка възглавницата си
– купувачи, търсещи размер, който ще се побере няколко размера легло
– Неспокойни траверси, тъй като им дава по-голяма площ
– Купувачи, които търсят по-дълга възглавница, която може да е по-евтина от краля
– Тези с матраци кралски или калифорнийски крал
– Спални отзад, особено тези с по-широки рамене
– Хора, които обичат да използват възглавницата си като облегалка за сядане или четене в леглото
– Купувачи, търсещи декоративни възглавници
Ползи – Една възглавница със стандартен размер се вписва добре на двойно легло, докато две се побират на пълно или двойно легло
– Ще побере повечето пози за спане
– Може да се използва със стандартна калъфка за възглавници, потенциално увеличаваща таван и твърдост
– Допълнителната дължина е добра за странични траверси, които често сменят страните през нощта
– Допълнителният обем може да даде на страничните траверси по-високата таванска стая, от която се нуждаят, без да се налага да сгъват възглавниците си
– Може да се използва като възглавница за тяло
– Може да се използва за облекчаване на точките на натиск върху гърба, ханша и краката
– Контрастната квадратна форма може да добави усет към вашата среда за сън
– Удобен размер и форма за използване като облегалка срещу таблата
Недостатъци – Може да не осигури достатъчно повърхност за траверси с голямо движение
– Може да изглежда малък на матрак King
– Стомашните траверси може да смятат допълнителния материал за неудобен
– Може да изглежда твърде голям на пълен матрак
– Може да има твърде много възглавница за траверси с по-малки рамки
– Може да има прекалено много обем за стомашни траверси, което би отхвърлило подравняването на гръбначния стълб
– Може да не осигури достатъчно опора за врата и главата за дългосрочно използване на съня
– Центърът обикновено е по-мек от ръбовете и вероятно ще се износва по-бързо

Превъртете L – R за повече подробности

Има четири различни размера на възглавниците, предлагани от много компании за спално бельо: стандартен, кралица, крал и евро. Всяка възглавница има предимства и недостатъци и намирането на най-подходящото прилягане ще зависи от вашата позиция на сън и други предпочитания.

Стандартът е най-малкият общ размер на възглавницата и е с размери 20 на 26 инча. Този размер се вписва удобно в двойно легло, докато двама се вписват добре на пълно или двойно легло. Стандартните възглавници обикновено са с най-евтиния размер и побират повечето трапези за стомаха, гърба и отстрани.

На 20 на 30 инча възглавницата с кралица е със същата ширина като стандартна, но има няколко инча допълнителна дължина. Две възглавници с кралица се вписват перфектно в леглото с кралица, а допълнителната дължина облагодетелства траверси, които са склонни да сменят позициите си през нощта. Производителите правят калъфки за възглавници с кралица, но могат да се използват и стандартни калъфки за възглавници, особено ако искате малко по-високо таванско или по-твърдо усещане.

Кралска възглавница е с размери 20 на 36 инча, което я прави най-голямата от четирите често срещани размера на възглавницата. Кралската възглавница често е подходяща за траверси, които се движат много и тези, които просто предпочитат по-голяма площ. Две кралски възглавници стоят добре на кралско или калифорнийско кралско легло, а допълнителната дължина е полезна, когато е подпряна на табла и използвана като облегалка.

На 26 на 26 инча възглавницата Euro е с квадратна форма, която може да се използва за опора на бедрата и коляното, като облегалка, когато седите в леглото, или просто за декорация. Въпреки че възглавницата Euro се използва като стандартна възглавница за спане в страни като Германия и Холандия, тя се използва по-рядко като такава в САЩ

Специални възглавници

В допълнение към четирите стандартни размера има и няколко възглавници, направени за специални цели.

Възглавници за тяло Възглавницата
за тяло обикновено е с размери 20 на 54 инча и може да подобри подравняването на гръбначния стълб за страничните траверси, когато е поставена между краката. Има и възглавници за тяло, предназначени за бременни жени, тъй като те могат да облекчат натиска върху гърба и бедрата.

Клин възглавници
А клин възглавница е триъгълна форма дизайн обикновено изработен от пенополистирол или пяна памет, която често се използва за издигане на горната или долната част на тялото. Това може да подобри кръвообращението и може да бъде полезно за страдащите от киселинен рефлукс, синусово налягане, хъркане и / или сънна апнея. Възглавниците с клин също могат да се използват като укрепване, когато седите в леглото или под коленете, когато спите на гърба.

Възглавници за
врата и коляното Възглавниците за врата и коляното обикновено са ергономични модели, предназначени да облекчат точките на натиск и да повишат комфорта. Със своя компактен дизайн, възглавница за коляно може да се постави между или под коленете в зависимост от позицията ви на сън. Това може да насърчи правилното подравняване на гръбначния стълб и да намали болката в коляното и тазобедрената става за страничните и задните траверси.

Обикновено изработени от пенопласт или мемори пяна, възглавниците за врата са предназначени да предотвратят или минимизират болката във врата, като контурират към главата и врата, за да поддържат гръбначния стълб.

Възглавници
за пътуване Днес на пазара има разнообразни възглавници за пътуване, но формата на подкова е особено разпространена. Неговият преносим, ​​извит дизайн се увива около врата, за да насърчи подравняването на гръбначния стълб и да облекчи точките на натиск, предизвикани от изправен сън.

Възглавници CPAP
За траверси, които използват машини за непрекъснато положително налягане в дихателните пътища (CPAP) за лечение на сънна апнея, има специални възглавници, предназначени за настаняване на маската и тръбата. Възглавниците CPAP често имат изрези от всяка страна именно поради тази причина, както и извито дъно за контур на раменете. Различните модели са по-подходящи за определени позиции на сън или видове маски, отколкото други.

Как да изберем размер на възглавницата

Изборът на правилния размер на възглавницата може да ви помогне да получите комфорта и подкрепата, от които се нуждаете през нощта. Намирането на подходящото прилягане зависи от променливи като размер на матрака, позиция на съня, стойност и естетиката на вашата среда за сън. Ще подчертаем най-важните фактори, които трябва да вземете предвид, преди да закупите следващата си възглавница.

Размер на матрака – Вашият размер на матрака ще се вземе предвид в уравнението, тъй като това ви казва колко добре ще се побере определен размер на възглавницата на леглото ви. Ако спите на двойно легло, едва ли ще поберете повече от една възглавница по цялата ширина. По-малките размери на възглавниците ще оставят малко отворено пространство от двете страни, но възглавница с кралски размер ще покрие по-голямата част от горния край на леглото. По същия начин две стандартни възглавници може да изглеждат малки и да оставят значително количество свободно пространство на матрак тип крал, като в този случай може да искате да изберете най-малко възглавница с кралица.

Положение на съня – Това е може би най-решаващият фактор, когато става въпрос за избора на следващата ви възглавница, тъй като някои размери са по-съвместими с определени пози за сън от други. Стандартният размер обикновено е най-гъвкавият вариант, тъй като може да побере всяка позиция на сън. Ако приемем, че таванското помещение не е твърде високо, компактният размер на стандартната възглавница е съвместим с траверси за стомаха и гърба. Страничните траверси, които се нуждаят от по-високо таванско помещение, могат да сгънат или сглобят стандартна възглавница, за да постигнат желаната височина.

Допълнителният обем на кралска възглавница може да бъде от полза за страничните траверси, които не искат да се притесняват от леенето на възглавницата си и тези, които сменят страни през нощта. Спалните траверси с по-широки рамене също могат да се насладят на допълнителната дължина. Въпреки това, кралският размер може да бъде твърде много възглавница за траверси, както и кралицата в стандартна калъфка за възглавници, тъй като това може да увеличи нейния таван и твърдост. Стомашните траверси обикновено изискват по-меки, по-тънки модели, за да поддържат бодлите си подравнени.

Въпреки че еврото не се използва често като обикновена възглавница за сън в САЩ, квадратната му форма може да е подходяща за странични или задни траверси, които да се използват между или под коленете им. Ако спите на гърба или стомаха, тогава възглавница Евро с десния таван може също да работи за опора на главата и врата.

Спално бельо и естетика – Освен комфорта, общата ви среда на сън може да се включи в уравнението за размера на възглавницата. Много хора избират асортимент от възглавници от естетически съображения, дори ако използват само една възглавница за сън. Квадратната форма на възглавницата Euro може да контрастира добре с обикновените правоъгълни възглавници, подобрявайки естетиката на вашата среда за сън. Някои предпочитат и външния вид на възглавници, които заемат главата на леглото без много отворено пространство, като по този начин благоприятстват най-големия размер, който техният матрак може да побере.

Разходи и стойност – Стандартните възглавници са най-бюджетните и широко достъпни от четирите често срещани размера. Възглавница тип king изисква най-високата цена и се побира само в калъфки за възглавници. Ако все още нямате спално бельо, тогава ще трябва да закупите отделни калъфки за възглавници, които да паснат на вашата кралска възглавница. От друга страна, ако имате комбинация от стандартни и кралични възглавници в домакинството си, тогава можете да използвате калъфките за взаимозаменяемост и за двата размера.

Универсалност – Стандартните възглавници са може би най-универсалната опция, тъй като се вписват удобно в повечето размери на леглото и са подходящи както за възрастни, така и за деца. По-малкият им размер също ги прави удобни за пътуване. Въпреки това, кралските възглавници могат да се използват и като облегалки, когато седите в леглото или като възглавници за тяло, добавяйки към тяхната гъвкавост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector