Menu Close

Как бременността влияе на мечтите

Обичайно е сънят на жените да бъде нарушен по време на бременността си поради почивки в банята, движения на плода или други събития. За някои жени обаче един от най-неочакваните странични ефекти на бременността може да бъде промяната в начина, по който мечтаете.

Странните сънища за бременност не са необичайни, но някои може да ги объркат. Може да ви помогне да разберете причините, поради които мечтите ви се променят, и да знаете, че е напълно нормално да изпитвате подробни и понякога плашещи сънища по време на бременност.

Как бременността влияе на сънищата?

Ярки сънища и кошмари са често срещани по време на бременност. Много жени също съобщават за по-голямо припомняне на сънищата по време на бременност, дори за тези, които обикновено не са били свикнали да си спомнят сънищата. Тези мечти могат да бъдат изключително реалистични.

Изследователите вярват, че сънищата може да са начин нашето подсъзнание да работи чрез проблеми, които в момента са в ума ни. Не е изненадващо, че много бременни жени съобщават за сънища, свързани с бременността. Може да мечтаете за бременност или да сънувате, че срещате бебето си за първи път. Много майки дори мечтаят за пола на бебето.

Понякога мечтите за бременност имат плашещ обрат. Бъдещите майки могат да сънуват кошмари за раждането и раждането или да сънуват, че нещо лошо се е случило с бебето. Обща тема за сънищата по време на бременност включва конфликт с бащата.

Докато сънищата с тематика на бременността може да се дължат отчасти на хормони, известно е, че подобни сънища се случват и след раждане и при бъдещи бащи. Разговорът чрез сънища с партньора ви може да помогне на двамата да усвоите променящите се роли.

Защо бременността засяга сънищата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector