Menu Close

Съвети за сън за бременни жени

1. През третия триместър спите от лявата страна, за да осигурите най-добрия приток на кръв към плода и към матката и бъбреците. Избягвайте да лежите плавно по гръб за дълъг период от време.

2. Пийте много течности през деня, но намалете преди лягане.

3. За да предотвратите киселини, не яжте големи количества пикантни, кисели (като доматени продукти) или пържени храни. Ако стомашните киселини са проблем, спете с вдигната глава на възглавници.

4. Упражнявайте се  редовно, за да ви помогнете да останете здрави, да подобрите кръвообращението си и да намалите спазмите в краката.

5. Опитайте чести леки закуски (като бисквити) през целия ден. Това помага да се избегне гадене, като поддържа стомаха ви пълен.

6. Специалните възглавници и матраци за бременност може да ви помогнат да спите по-добре. Или използвайте обикновени възглавници, за да поддържате тялото си.

7. Дрямането  може да помогне. Проучването на NSF установи, че 51% от бременните или наскоро бременни жени съобщават за поне една делнична дрямка; 60% съобщават за поне една дрямка през уикенда.

8. Научете се да се отпускате с техники за релаксация и дишане, които също могат да помогнат, когато започват контракциите. Топлата вана или душ преди лягане може да бъде полезна.

9. Говорете с Вашия лекар, ако развиете медицински проблеми и / или безсънието продължава.

След като бебето й се роди, сънят на майката често се прекъсва, особено ако тя кърми. Майките, които кърмят и тези с бебета, които често се събуждат през нощта, трябва да се опитат да дремят, когато бебетата им го правят. Споделянето на грижите за бебето, доколкото е възможно, особено през нощта, е важно за здравето, безопасността, работоспособността и жизнеността на майката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector