Menu Close

Училище и сън

Получаването на достатъчно почивка е важно за всички ученици от детските градини до колегите. Ранното време за събуждане, графиците за дневни курсове, изискванията за домашна работа и извънкласните дейности могат да повлияят на съня на ученика и да го оставят да се чувстват уморени в клас на следващия ден. Когато достигнат гимназия, учениците също могат да загубят сън, след като си намерят работа.

Недостатъчният сън е особено проблематичен за деца на възраст 13 години и по-млади, тъй като те се нуждаят от повече ежедневна почивка от възрастните хора. Учениците от началните и средните училища обикновено трябва да спят по девет до 11 часа всяка вечер, а ранното начално време за училищата може да им остави по-малко време да завършат домашните си и да се отпуснат вечер. През последните години някои образователни експерти предлагат започване на часове по-късно сутрин, за да помогнат на учениците да се чувстват по-малко уморени и по-бдителни, но в много кампуси в цялата страна учебният ден започва в 7 сутринта или по-рано.

Много ученици също се борят със съня по време на преходния период между лятната ваканция и новата учебна година. Родителите могат да помогнат на децата си да си починат достатъчно, като насърчават правилната хигиена на съня, което се отнася до навици и поведения, които насърчават висококачествения сън. Лягането и ставането по едно и също време всеки ден – дори през уикендите – може да създаде здравословна рутина на съня, както и „тихо време“ вечер след приключване на домашните им. Избягването на кофеин и електронни устройства в часовете преди лягане също може да бъде полезно.

За да научите повече за съветите за сън за ученици, моля, посетете ръководствата по-долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector