Menu Close

Как да останете будни по време на нощната смяна

Приблизително 16% от служителите на заплати и заплати в САЩ работят без дневен график, включително 6%, които работят вечери и 4%, които работят нощем. Адаптирането към тези промени в началото може да бъде трудно, защото те противоречат на естествените циркадни ритми, които водят цикъла на съня ви. В резултат на това вечерните и нощните служители често се чувстват по-уморени по време на работа от дневните си колеги.

За щастие има някои мерки, които тези работници могат да предприемат, за да се чувстват по-бдителни и концентрирани, докато са на часовник. Нашите съвети за това как да останете будни по време на нощна смяна също могат да ви помогнат да избегнете нарушения на съня, често свързани с този вид работа, като безсъние и разстройство на работа на смени.

Съвет №1: Намерете време за дрямка

Дрямката по време на вечерна или нощна смяна може да осигури така необходимия енергиен тласък, който ще ви поддържа, докато дойде време за изчакване. Номерът не дреме твърде дълго. Дрямка с продължителност от 10 до 20 минути се счита за идеална. Тази кратка продължителност осигурява няколко минути непрекъсната почивка, но също така ще избегнете потъване в дълбок сън. Събуждането по време на дълбок сън често води до чувство на неподвижност и дезориентация.

Планираните времена за почивка са чудесни за дремене, тъй като те също са склонни да продължат около 10 до 20 минути. Може също да помислите за бърза дрямка в края на смяната си, ако имате дълга пътуване до работното място и / или шофиране до и от работа. Голям брой автомобилни катастрофи от сънливо шофиране се случват между полунощ и 6 часа сутринта и включват самотни шофьори.

Намирането на тихо място, където да получите малко шуте по време на работа, може да бъде трудно, ако вашият офис няма специална стая за дрямка. Ако случаят е такъв, препоръчваме да използвате незаето помещение или офис на работното си място или дори автомобила си. Помислете за носене на маска за очи, тапи за уши и всякакви други любими предмети за сън (като възглавница) от дома, за да подобрите дрямката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector