Menu Close

Дневник на съня

Написано от

Ерик Суни

Недостатъчният или прекъснат сън може да има сериозни последици за здравето, но проблемите със съня не винаги са лесни за идентифициране. Поради тази причина дневникът на съня е ценен инструмент за проследяване на съня, проследяване на навиците на съня и документиране на проблеми със съня. Както пациентите, така и лекарите намират полезна информация в дневниците за сън, водени от пациентите.

Изтеглете нашия дневник на съня

Изтеглете нашия дневник на съня

Какво е дневник на съня?

Дневникът на съня е ежедневен запис на важна информация, свързана със съня. Въпреки че не всички дневници на съня са идентични, те обикновено включват подробности за:

  • Време за лягане и / или изключване на светлините
  • Време за събуждане
  • Колко време отнема заспиването
  • Броят и продължителността на прекъсванията на съня
  • Броят и продължителността на дрямките през деня
  • Възприемано качество на съня
  • Консумация на алкохол, кофеин и / или тютюн
  • Ежедневни лекарства
  • Ежедневно упражнение

Дневниците на съня се наричат ​​още дневници на съня или дневници на съня. Тези термини обикновено се използват взаимозаменяемо, въпреки че някои смятат, че дневникът на съня е по-подробен от дневника на съня. Независимо от името, всички те са записани от пациентите методи за проследяване на информация за съня.

Примерен дневник на съня

Защо да използвам дневник на съня?

Дневникът на съня е важен инструмент за оценка на съня на човек. Лекарите често искат дневник за сън, но някои хора могат да го използват сами.

Като води запис на съня, дневникът дава възможност да се изчисли общото време за сън. Записът на съня също помага на хората да идентифицират нарушенията на съня и други фактори, които могат да повлияят на качеството на съня.

Идентифицирането на подробности за навиците, които влияят на съня, може да покаже модели, които помагат да се обяснят проблемите със съня. За доставчиците на здравни услуги конкретните записи в дневника на съня често са по-надеждни и използваеми от общия спомен за навиците на съня.

Друг начин, по който се използва дневник на съня, е подготовката за определени специализирани изследвания на съня. Дневникът на съня може да подобри валидността на тестовете за сън, като показва, че сънят на човек е стабилен в началото на проучването.

Как използвате дневник на съня?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector