Menu Close

Лекарства за сън

Медицински отказ от отговорност: Съдържанието на тази страница не трябва да се приема като медицински съвет или да се използва като препоръка за някакво конкретно лекарство. Винаги се консултирайте с Вашия лекар, преди да вземете някакво ново лекарство или да промените настоящата си доза.

 

Повече от една трета от възрастните американци се борят да получат достатъчно сън и в отговор мнозина се обръщат към хапчета за сън. Според данни от CDC, 8,2% от възрастните американци съобщават, че са използвали помощ за сън поне четири пъти през последната седмица.

Средствата за сън включват лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и хранителни добавки, много от които са етикетирани като „естествени“ помощни средства за сън. В тези категории има множество видове лекарства и съединения, които въздействат на организма по различни начини.

Всеки помощник за сън има потенциални ползи и рискове, така че е важно да бъдете информирани за това как работят, при какви условия могат да помогнат и как да ги използвате безопасно. За да намерите най-доброто лекарство за сън, е необходимо да работите с лекар, който може да препоръча конкретно помощно средство за сън въз основа на вашата ситуация.

Категории лекарства за сън

Съществуват три широки категории помощни средства за сън: лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и хранителни добавки.

Категориите са различни в зависимост от активните съставки, които включват и как функционират. Всяка категория също е обект на различни видове регулиране и достъпност.

Лекарства с рецепта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector