Menu Close

Проучванията свързват умората и съня с изпълнението на бейзбола на MLB (Performance League) и продължителността на кариерата

Новини за съня Проучвания свързват умората и съня с представянето на бейзбола на МЛБ (MLB) и дълголетие

Това съдържание е създадено от Националната фондация за сън

Две нови проучвания показват, че умората може да влоши преценката на зоната на стачка по време на сезона на бейзбола на Мейджър лигата от 162 мача, а сънливостта на играча на MLB може да предскаже дълголетието му в лигата.

Едно проучване установи, че преценката на играчите на MLB за стачка е по-лоша през септември, отколкото през април при 24 от 30 отбора. Когато беше осреднено за всички отбори, преценката в зоната на стачка беше значително по-лоша през септември в сравнение с април. Статистическият модел демонстрира силна прогнозна стойност през сезона.

„Дисциплината на плочите – измерена чрез тенденцията на нападателя да се люлее на терени извън зоната на стачка – се влошава постепенно в хода на бейзболния сезон на Висшата лига и този спад следва линеен модел, който може да бъде предвиден от данните от шестте предишни сезони “, каза главният изследовател, д-р Скот Къчър, асистент по сън и неврология в Медицинския център на Университета Вандербилт в Нешвил, Тенеси.” Теоретизираме, че този спад е свързан с умората, която се развива през сезона поради комбинация от честота на пътуване и оскъдност на почивните дни. “

Анализът на данните проследява честотата, с която избивачите на MLB се люлеят на терени извън зоната на стачката през сезона 2012. Данните бяха сортирани по месец за всички 30 отбора и сравнени между първия и последния месец на сезона. Данните за всеки екип също бяха сравнени със статистически модел, базиран на данни от сезоните от 2006 до 2011 г., който прогнозира линеен спад в преценката на зоната на стачка на месец.

Кучър отбеляза, че резултатите са поразително последователни и изглежда противоречат на общоприетата мъдрост, че дисциплината на плочите трябва да се подобри през сезона чрез чести тренировки и повторения.

„Екипите на Източното или Западното крайбрежие, с добри или лоши записи, всички следват един и същ модел на влошаване на дисциплината на плочите“, каза той. “Това проучване предполага, че нападателите винаги демонстрират най-добрата преценка, когато са в прилеп през първия месец на сезона.”

Той добави, че отборите може да успеят да постигнат конкурентно предимство, като се фокусират върху управлението на умората.

„Екип, който разпознава тази тенденция и предприема стъпки, за да я забави или обърне – като въведе стратегии за смекчаване на умората, особено в средата и края на сезона, например – може да спечели голямо конкурентно предимство пред опонента си“, каза той. „Това може би вече се е случило, тъй като„ Сан Франциско Джайънтс “- отличник в проучването, тъй като тяхната дисциплина на плочите се е подобрила през сезона 2012 г. – спечели Световните серии.“

Резюмето на изследването е публикувано наскоро в онлайн приложение към списанието SLEEP, а Kutscher ще представи констатациите във вторник, 4 юни, в Балтимор, Мичиган, на SLEEP 2013, 27-та годишна среща на Associated Professional Sleep Societies LLC.

Друго проучване установи значителна и дълбока връзка между сънливостта на играч на MLB и дълголетието му в лигата. Тъй като изходните резултати за самосъобщаване на сънливостта по скалата за сънливост на Epworth се увеличават, вероятността играчът да бъде в лигата три сезона по-късно намалява линейно. Например 72 процента от играчите с базов ESS резултат 5 все още са били в лигата на последващата точка, в сравнение с едва 39 процента от играчите с ESS резултат 10 и 14 процента играчи с ESS резултат 15.

„Бяхме шокирани от това колко линейна беше връзката“, каза главният изследовател У. Кристофър Уинтър, доктор по медицина, медицински директор на Центъра за медицина на съня в болница „Марта Джеферсън“ в Шарлотсвил, Вирджиния. „Това е страхотно напомняне, че сънливостта влошава работата. От спортна гледна точка това е изключително важно. Това, което показва това проучване, е, че можем да използваме науката за съня, за да прогнозираме спортни постижения. “

Преди сезона 2010 г. ESS данните бяха събрани от произволен подбор от 80 MLB играчи, представляващи три отбора. Тази изследователска група удвои размера на извадката от пилотното проучване на Winter, което той представи миналия юни на SLEEP 2012. Статусът на играча три сезона по-късно беше определен на 16 декември 2012 г. Играч, който бе понижен в по-ниска лига, неподписан или вече не свиренето беше счетено за „неактивно“.

Уинтър добави, че отборите лесно могат да внедрят скрининг за сънливост като част от системата за оценка на играчите.

„Мога да си представя прости въпроси за това как сънят е част от групата тестове, които професионалните организации използват за оценка на перспективите“, каза той.

Той също така отбеляза, че играчите и техните отбори могат да се възползват изключително много, ако специалист по сън диагностицира и лекува състоянието, което кара играча да изпитва прекомерна сънливост през деня.

„Този ​​играч може изведнъж да стане много по-ценен“, каза Уинтър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector