Menu Close

Нарушения на движението, свързани със съня

Хората обикновено се разместват и се придвижват, след като си легнат. За повечето от нас това движение се забавя, щом намерим удобна поза и заспим. Но за милиони хора, диагностицирани със свързано със съня двигателно разстройство, нощните движения се увеличават преди или по време на сън.

Ненормалните движения могат да затруднят получаването на достатъчно качествена почивка. Те също могат да направят съня по-предизвикателен за всеки, който споделя легло с някой, който се справя с едно от тези разстройства. Раздробеният или прекъснат сън може да доведе до последствия през деня, като умора и проблеми с концентрацията в училище или на работа. Разбирането на тези условия е полезна първа стъпка за намиране на облекчение.

Според Международната класификация на нарушенията на съня (ICSD-3), свързаните със съня двигателни нарушения са категория нарушения на съня, при които повтарящите се движения пречат на съня. Тези движения обикновено са прости, като бързо дръпване или потрепване. Те се различават от по-сложните движения, наблюдавани при парасомнии, като лунатизъм и нощни ужаси.

Синдром на неспокойните крака

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector