Menu Close

Как работи проучването на съня?

Нарушенията на съня причиняват много обезпокоителни симптоми, които могат да повлияят на настроението, енергийното ниво и цялостното здраве на човека. За съжаление, нарушенията на съня са известни с недостатъчна диагностика, тъй като те често се развиват постепенно с течение на времето и имат симптоми, които са трудни за разпознаване.

Необходима е точна диагноза, за да се даде възможност за ефективно лечение на нарушения на съня. Проучването на съня предоставя ценна представа за причините за симптомите на човек, включително кои, ако има такива, нарушение на съня. Проучванията на съня се използват и при хора с диагноза нарушения на съня, за да се проследи реакцията им към лечението.

Какво да очаквате по време на проучване на съня

Когато посетите клиника за полисомнография, ще ви бъде определена стая за себе си. Преди лягане технолог залепва или лепи безболезнени сензори към главата и тялото ви, които ще записват информация. Ако трябва да използвате банята, технологът ще отдели сензорите и ще ги постави отново, когато се върнете.

Можете да четете и да се отпуснете в леглото, докато дойде време да заспите. Технологът ще бъде на разположение, за да наблюдава и записва резултатите от теста ви и да ви помага при всякакви проблеми през нощта. Тестът за сън приключва, когато се събудите сутрин и премахнете сензорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector