Menu Close

Преглед на мозаечно одеяло

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от одеяла, претеглени от Mosaic

Mosaic Weighted Одеяла стартира през 2011 г., за да отговори на това, което основателите виждат като необходимост от терапевтично спално бельо. Mosaic продължава да поддържа терапевтичен фокус и има за цел да проектира одеяла, които осигуряват на траверсите усещането за прегръдка при дълбоко стимулиране на допир. Всички продукти на Mosaic са ушити в Остин, Тексас, а компанията дарява остатъци от плат за благотворителност.

От пускането си на пазара, Mosaic разшири своята продуктова линия далеч покрай претеглените одеяла, за да включи и други аксесоари, като завивки, претеглени подложки за скута, претеглени обвивки през рамо, пълнени играчки, подложки за китки на лаптоп, болнични одеяла и одеяла за домашни любимци.

Линията от претеглени одеяла на Mosaic включва широка гама от размери и тежести. Марката произвежда претеглени одеяла с четири опции от външна обвивка и повече от 50 цвята и дизайн. Одеялата с мозаечно тегло са силно персонализирани и компанията предлага опцията да създадете свои собствени, ако не можете да намерите точно това, което искате в тяхната продуктова линия.

Всички модели претеглени одеяла на Mosaic имат еднакво вътрешно пълнене, но всеки е покрит с различен материал на черупката. Траверсите могат да избират измежду одеяла, опаковани в памук, органичен памук, полиестер минки и плат Coolmax. Ще се съсредоточим върху водещото одеяло Mosaic Cotton Weighted Blanket, което има най-много опции за размер и плат от всички модели на Mosaic.

Ще разгледаме ефективността на Mosaic Cotton Weighted Blanket, качеството, дълголетието, опциите за тегло и други, за да ви помогнем да изберете дали това е най-добрият вариант за вас.

Разбивка на преглед на одеало с претеглена мозайка

Като цяло, мозаечното памучно одеяло е с добро качество и може да бъде отлична възможност за траверси, които не искат да се задоволят с одеяло, което не е с желаното тегло, размер или цвят. Одеялото Mosaic Cotton Weighted се предлага в толкова широка гама от опции, че повечето траверси вероятно ще намерят комбинация, която отговаря на техните нужди и предпочитания.

Купувачите, които искат одеяло с двойни размери, могат да гравитират към този модел, тъй като в този размер се предлагат пет опции за тегло. Спящите в горещ климат също могат да харесат дишащата памучна обвивка на одеялото, която позволява на топлината да излиза. Въпреки това, тези, които са чувствителни към звуци, могат да открият, че Mosaic Cotton Weighted Blanket е прекалено силен, тъй като пластмасовите пелети могат да издадат фин шумолене.

Цената на одеялото е доста висока в сравнение с други претеглени одеяла на пазара, въпреки че неговият избор и предимства биха могли да струват цената на някои.

Материали и опции

Mosaic произвежда четири основни вида претеглени одеяла. Всяко одеяло има едно и също пълнене, направено от хипоалергенни, без BPA пластмасови пелети и полифил. Пластмасовите пелети придават тежест на одеялото, докато полифилът има за цел да добави изолация и да намали усещането и звука на пелетите.

Материалите на корпуса се различават при различните модели, което влияе върху цялостната им производителност. Памучното одеяло и органичното одеяло са предназначени за дишане, Coolmax е проектиран за подобрено регулиране на температурата, а Minky е предназначен за топлина и уют.

Само одеялото Mosaic Cotton Weighted Blanket се предлага в пълен набор от размери.

Продукт Опции за размер Опции за тегло Материал за пълнене Материал на черупката Размери
Одеяло с мозайка от памук Деца, хвърляне, близнак, пълен, кралица, крал 5 lbs., 8 lbs., 10 lbs., 12 lbs., 15 lbs., 18 lbs., 20 lbs., 25 lbs. Пластмасови пелети, Polyfill Памук Деца: 38 ”x 50”

Хвърляне: 38 ”x 60”

Двойна стая: 42 ”x 72”

Пълен: 54 ”x 75”

Queen: 60 “x 80”

Крал: 76 ”x 80”

Мозаечно одеяло Minky Weighted Деца, хвърляне, близнак, пълен 5 lbs., 8 lbs., 10 lbs., 12 lbs., 15 lbs., 18 lbs., 20 lbs., 25 lbs. Пластмасови пелети, Polyfill Полиестер Минки Деца: 38 ”x 50”

Хвърляне: 38 ”x 60”

Двойна стая: 42 ”x 72”

Пълен: 54 ”x 75”

Мозаечно одеяло Coolmax Деца, хвърляне, близнак, пълен 5 lbs., 8 lbs., 10 lbs., 12 lbs., 15 lbs., 18 lbs., 20 lbs., 25 lbs. Пластмасови пелети, Polyfill Памук, патентована материя Coolmax Деца: 38 ”x 50”

Хвърляне: 38 ”x 60”

Двойна стая: 42 ”x 72”

Пълен: 54 ”x 75”

Мозаечно органично одеяло Двойна, пълна, кралица, крал 10 lbs., 12 lbs., 15 lbs., 18 lbs., 20 lbs., 25 lbs. Пластмасови пелети, Polyfill Био памук Двойна стая: 42 ”x 72”

Пълен: 54 ”x 75”

Queen: 60 “x 80”

Крал: 76 ”x 80”

Детско одеяло с мозайка Деца, Хвърли, Близнак 5 lbs., 8 lbs., 10 lbs. Пластмасови пелети, Polyfill Памук, полиестер Minky, органичен памук или памук и патентована Coolmax тъкан Деца: 38 ”x 50”

Хвърляне: 38 ”x 60”

Двойна стая: 42 ”x 72”

Превъртете L – R за повече подробности

Информация за цените

Повечето претеглени одеяла струват между 100 и 300 долара, като по-големите и тежки одеяла обикновено са по-скъпи. По-голямата част от одеялата на Mosaic попадат в този диапазон.

Най-малките одеяла на Mosaic са най-достъпни, а най-големите са най-скъпи, както е характерно за повечето продукти за спално бельо. Всяко измерение има различни тежести, които са с еднакви цени, което е хубава опция за тези траверси, които не искат да плащат премия за по-тежко одеяло.

Има четири различни опции на черупката. Органичното одеяло е най-скъпото. Въпреки това, ценовите точки за всеки тип Mosaic Weighted Blanket са достатъчно сходни, че траверсите вероятно ще могат да изберат одеялото си въз основа на материал от черупки, без да излизат твърде далеч извън бюджета си.

Mosaic има над 50 различни избора на цвят и дизайн. Цените могат да варират леко в зависимост от избрания от вас материал и цвят на черупката.

Ценообразуване с одеяло с мозайка

Продукт Цена
Одеяло с мозайка от памук Деца: $ 125 – $ 130

Хвърляне: $ 170

Близнак: 200 долара

Пълно: $ 250

Дама: 290 долара

Крал: 300 долара

Мозаечно одеяло Minky Weighted Деца: $ 125 – $ 130

Хвърляне: $ 170- $ 180

Близнак: 200 долара

Пълно: $ 250

Мозаечно одеяло Coolmax Деца: $ 130

Хвърляне: 180 долара

Близнак: 200 долара

Пълно: $ 250

Мозаечно органично одеяло Близнак: 200 долара

Пълно: 255 долара

Дама: 290 долара

Крал: 310 долара

Детско одеяло с мозайка Деца: $ 80 – $ 130

Хвърляне: $ 80 – $ 180

Близнак: $ 80 – $ 200

Претеглени рейтинги на ефективността на одеялото

Всеки спящ ще оценява по различен начин ключовите фактори за ефективност, така че е важно да прецените кое е най-важно за вас. Въпреки че Mosaic предлага множество претеглени одеяла, рейтингите в този преглед са изключително за памучно одеяло на Mosaic.

Едно от най-привлекателните неща при одеялото с мозайка от памук е колко различни възможности са на разположение. Купувачите могат да избират между шест размера, осем тежести и над 50 цвята и дизайна. Одеялата също могат да бъдат напълно персонализирани и направени по поръчка, ако искате да смесите и съчетаете размери, цветове, тъкани или тежести, които не са готови.

Пълнежът на Mosaic Cotton Weighted Blanket е направен от пластмасови гранули, които не съдържат BPA, хипоалергенни и отговарят на FDA. Тези гранули са подходящи регулатори на температурата и се приспособяват добре към тялото, но не са толкова дишащи или безшумни, колкото безоловните стъклени мъниста, често срещани в конкурентните одеяла. Нашите рецензенти установиха, че пластмасовите пелети са леко шумни и имат качество на торбичка.

Памучната обвивка е добре направена, дишаща и издръжлива. Регулиращите температурата свойства правят това добър избор за всеки, който пазарува одеяло, претеглено в топло време. Въпреки това, траверсите в студен климат могат да намерят изолацията от полифил за недостатъчна без допълнително покривало за завивка или по-топъл слой.

Качество на запълване

Пълнежът в одеяла, претеглени от Mosaic, е направен от полифил и без BPA, съвместими с FDA, хипоалергенни пластмасови пелети. Пелетите осигуряват тегло, докато полифилът работи за омекотяване на мънистата и създаване на мека текстура. Нашите тестери обаче установиха, че могат да усещат и чуват пластмасовите пелети, когато се движат.

Качество на черупката

Черупката на Mosaic Weighted Blanket е 100% памук, който е дишащ и хладен на допир. Въпреки това, той не е толкова мек, колкото много други памучни черупки, чувствайки се някак груб по кожата. Спящите, които не планират да използват завивка и искат по-меко усещане, могат да предпочетат одеялата Minky или Organic Weighted Mosaic.

Контрол на температурата

Въпреки че пластмасовите пелети не предлагат толкова дишане, колкото повечето стъклени мъниста, памучната обвивка на одеялото е силно дишаща. Претегленото одеяло Mosaic има само тънък слой от пълнеж като изолация, който може да не е достатъчно топъл за студени траверси или за зимен климат. Тези, които търсят допълнителна топлина, може да помислят да добавят към поръчката си един от завивките на Mosaic или да изберат Minky Weighted Blanket.

Опции за тегло

Mosaic има по-широк диапазон от тегла в сравнение с много от своите конкуренти. Оригиналното памучно одеяло Mosaic Weighted Blanket има осем варианта за тегло, вариращи от 5 до 25 паунда. Компанията предлага и опция за изграждане на одеяло, което може да бъде персонализирано с тежести между стандартните им предложения.

Разпределение на запълване

Пластмасовите пелети и полифилът са зашити в отделни квадратчета през одеялото. Резултатът е почти ватиран ефект, който гарантира, че мънистата не се събират на една страна и че пълнежът се разпределя равномерно по одеялото.

Трайност

Mosaic Weighted Blanket е пришит добре, материалите са доста качествени, а цялостната конструкция се чувства здрава. Въпреки че Mosaic не предлага гаранции, нейните претеглени одеяла трябва да се държат добре с течение на времето.

Колко тежко трябва да бъде моето одеяло?

Претеглените одеяла обикновено са най-удобни, когато тежат около 10% от телесното тегло на спящия. Някои хора могат да предпочетат одеяло, което е малко по-тежко или по-леко в зависимост от личните им предпочитания и наличността на артикулите.

Mosaic не препоръчва своите претеглени одеяла за деца под 2-годишна възраст, независимо от теглото им. Компанията предлага също така да се консултирате с лекар, за да определите дали претегленото одеяло е подходящо за вашето дете, особено ако то е на възраст под 4 години.

По-големите одеяла разпределят тежестта върху по-широка област, така че одеало с размер 20 паунда може да се чувства по-леко от 20-паундов близнак.

Спящите, които търсят по-изразено усещане за прегръдка, може да искат да изберат по-малко одеяло. Това гарантира, че теглото на одеялото напълно се увива около тялото, вместо да го разпръсква на по-голяма площ. Ако обаче предпочитате да имате повече въздух между тялото и одеялото или планирате да го споделите с партньор, по-големият размер може да е по-подходящ.

Mosaic предлага осем различни тежести, което означава, че траверсите от 50 до 250 паунда вероятно ще намерят добро прилягане. Претегленото одеяло с двойни размери има най-много опции за тегло, с избор, подходящ както за деца, така и за възрастни.

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от одеяла, претеглени от Mosaic

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Мозайка кораби за всички 50 държави, както и в международен план. Клиентите могат да закупят продуктите на Mosaic директно през уебсайта на компанията.

 • Доставка

  Mosaic предлага безплатна UPS наземна доставка за поръчки над $ 150. Международните поръчки могат да бъдат предмет на допълнителни разходи за доставка, мита и данъци.

  Претеглените одеяла на Mosaic са изработени по поръчка, така че времето за доставка варира. Вече наличните артикули обикновено се доставят в рамките на 1 до 3 работни дни. Тези, които не са на склад, могат да отнемат до две седмици, докато бъдат произведени и изпратени.

  Клиентите ще получат потвърждение по имейл и номер за проследяване, когато поръчката им бъде изпратена.

 • Пробен период

  Въпреки че Mosaic няма официален пробен период, той предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Налични са възстановявания за артикули, върнати в този прозорец, въпреки че клиентите носят отговорност за разходите за доставка. Разрешението и потребителските артикули не отговарят на условията за тази политика.

 • Гаранция

  Понастоящем Mosaic не предлага гаранция за своите продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector